Social media
Geen reacties

Tips voor een interactieve Instagram 

Social media

Plaats regelmatig een foto en stel vragen

Je hoeft echt niet altijd stipt om 08:00 uur je foto te plaatsen, maar als je een succesvolle Instagram wilt, zal je regelmatig een foto en story moeten plaatsen. Plaats bijvoorbeeld 4 keer per week een foto en 1 keer per dag een story. Betrek daar altijd je volgers bij, want daarmee creëer je leuke interactie! Je hebt een vrolijke foto geplaatst van jezelf met een groene smoothie en stelt daarbij in de caption de vraag: uit welke ingrediënten bestaat jouw favoriete smoothie?
Instagram tips bedrijven: plaats een foto van een collega en vraag wat men nog te weten wil komen over deze collega of laat je volgers zelf een caption bedenken onder een grappige team foto.

Maak een quiz

Een mini-quiz is de ideale manier om jouw volgers meer van jou te weten te laten komen en om meer betrokkenheid te creëren. Dit kunnen simpele vragen zijn als: wat is mijn favoriete vakantieland? Vergeet niet om je volgers ook de mogelijkheid te geven om zelf een vraag te stellen. Of je ze allemaal beantwoordt, is natuurlijk aan jou.
Instagram tips bedrijven: Als bedrijf kan je vragen stellen als: met hoeveel collega’s staan wij sterk of wie is de grootste koffieleut?

Ga live en beantwoord vragen

Verschillende influencers maken al gebruik van deze social media trends. Door live te gaan via je Instagram account, geef je volgers de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat die jij live kan beantwoorden. Kondig wel van tevoren aan wanneer je live gaat. Voor bedrijven is dit handige social media marketing om volgers meer te weten te laten komen over bepaalde producten en diensten. Met social media marketing streef je niet alleen naar verkoop, maar ook naar klanttevredenheid en het in gesprek gaan met de klant.

Houd deze social media tips goed in je achterhoofd, creëer mooie inhoud en ga het gesprek aan met jouw volgers!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu