Geen categorie
Geen reacties

Tips voor een rustige sfeer in huis

Home is where the heart is! Het hebben van een fijn huis, waar jij je prettig in voelt, is belangrijk voor je interne rust. Wanneer jij in een huis leeft waar jij niet in kunt ontspannen, bestaat zelfs de kans om depressief te worden of om een burn-out te krijgen. Om deze rust te verkrijgen is het van belang dat jouw huis opgeruimd en schoon is, maar nog belangrijker; ingericht naar jouw stijl! In dit artikel geven wij jou een aantal tips, hoe jij rust, reinheid en schoonheid in jouw huis kunt creëren!

Tip 1: richt je woning in volgens Feng Shui

Feng Shui, uitgesproken als Fung Sjwei, is een eeuwenoude Chinese filosofie, dat gelooft dat energie bepalend is voor de sfeer in huis. Deze energie zit in alles dat er bestaat en daarom moet er balans gecreëerd worden. Dit betekent dat bepaalde spullen een goede energie met zich dragen en andere een negatieve energie. Een van de basisregels, is dat een woning geen spullen mag bevatten, die verouderd zijn, stuk zijn gegaan of niet meer gebruikt worden. Deze spullen zullen een negatieve energie met zich meedragen. Daarbij wordt er ook geadviseerd, om zo veel mogelijk de elektronische apparatuur in de kasten op te ruimen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld keukenmachines.

Tip 2: bepaal wat de beste kleuren zijn

De kleur van de muur, is bepalend voor het gevoel van de kamer. Lichte kleuren creëren rust en ruimte, terwijl donkere kleuren juist warmte creëren, maar doen de ruimte wel verkleinen. Je kunt best per kamer een andere sfeer uitdrukken. Het is dan aan te raden, om in de woonkamer gebruik te maken van lichte kleuren. Een drukke, nauwe woonkamer brengt namelijk onrust met zich mee. Een donker kleur is beter geschikt in de slaapkamer, zodat er warmte en sensualiteit uitstraalt.

Tip 3: laat de muren voor je spreken

Wat er aan de muren hangt, is bepalend voor het gevoel dat een kamer uitspreekt. Probeer ervoor te zorgen, dat de muren niet al te vol staat met kunst, boeken of andere decoraties. Kies in plaats daarvan, voor een groter item dat in het oog valt. Dit kun je doen, door middel van muurstickers. Muurstickers, zijn gepersonaliseerde stickers die bestaan uit een afbeelding, tekst of een combinatie van de twee. Wat een muursticker fijn maakt, is dat het een eenheid is met de muur en er dus niks aanhangt of uitsteekt. Hierdoor creëer je veel meer rust in de kamer.

Tip 4: kies de juiste verlichting uit

Licht is ook een factor, dat bepalend is voor de sfeer in de kamer. De regel is, hoe lichter het licht is, hoe killer de sfeer. Voor een warme uitstraling, is het van belang om LED lampen van 1000 K tot 2700 K te kopen. Alle lichten die daarbovenuit vallen, zullen een te kille uitstraling geven. Wanneer jij wel felle verlichting nodig hebt, voor bijvoorbeeld je werk, dan is het raadzaam om verlichting met een dimmer te kopen. Op deze manier bepaal je zelf, hoe fel de verlichting is.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu