Social media
Geen reacties

5 Manieren om meer likes te krijgen op je Instagram foto’s

Likes en volgers zijn voor iedere influencer met een goede reden belangrijk. Hoe meer volgers, hoe interessanter je bent voor merken om een gesponsorde post te plaatsen. Maar het gaat niet alleen om de volgers. De verhouding tussen de likes die je gemiddeld krijgt en het aantal volgers dat je hebt is ook van belang.

Heb je bijvoorbeeld tienduizend volgers, maar kom je niet boven de honderd likes, dan is dit een verhouding die veel partijen zal afschrikken: er is nauwelijks interactie met je volgersschare.

Er zijn verschillende manieren om het aantal likes per foto op te krikken. Wij geven je vijf tips.

  1. Hashtags

Dat het belangrijk is om hashtags te gebruiken is bij de meeste gebruikers wel duidelijk, maar er valt meer uit te halen dan vaak wordt aangenomen. Het is de moeite waard om voor je een foto plaatst goed te onderzoeken onder welke hashtags je foto het beste past. Kies voor de grote, bekende hashtags, maar ook voor meer specifieke hashtags die nog altijd voldoende posts krijgen.

Veel mensen zoeken aan de hand van hashtags naar relevante foto’s. Gebruik je hashtags op de juiste wijze, dan kan dit zowel likes als nieuwe volgers opleveren.

  1. Regelmatig posten

Regelmatig posten is belangrijk, want hoe vaker je post, hoe vaker je verschijnt in de feed van je volgers. Wanneer zij regelmatig iets liken, zal het algoritme van Instagram je automatisch eerder gaan tonen bij nieuwe berichten.

Zo kan regelmatig posten dus een positieve lijn creëren: meer posts, meer likes, sneller getoond worden, hierdoor nog meer likes en nog sneller getoond worden!

  1. Delen op je story

Deel altijd op je story dat je een nieuw bericht hebt geplaatst. Sommige mensen scrollen niet veel door hun feed, maar gaan wel door stories heen. Attendeer je je volgers via je story van je nieuwe post, dan kan je zo mensen bereiken die je bericht anders niet gezien hebben.

Bovendien is dit een extra kanaal waar mensen feedback en andere reacties kunnen achterlaten, wat ook nuttig is voor de toekomst.

  1. Koop likes

Met name op populaire hashtags kome je niet zo maar terecht in het rijtje met populaire posts onder die hashtags. Door likes te kopen kun je de post een boost geven en beter getoond worden, wat weer leidt tot meer natuurlijke likes.

Je kunt likes komen bij een gerenommeerde service voor Instagram als Monsterfollowers, waarbij je voor een lage prijs zeker bent van likes van echte accounts.

  1. Reageer op anderen

Door te reageren op posts van anderen, trek je de aandacht en trek je in veel gevallen mensen aan die nieuwsgierig zijn naar wie je bent en dus je account bekijken. In veel gevallen leidt tot één of meer likes op je posts.

Wederom een natuurlijke manier van likes krijgen. Je kunt hiervoor een geautomatiseerde service gebruiken, maar echte reacties werken over het algemeen beter, omdat je op deze wijze beter kunt inhaken op wat de betreffende persoon post.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu