Marketing, Social media
Geen reacties

Waarom moet je hashtags gebruiken?

The power of hashtags

Als je hashtags gebruikt bij je Instagram posts, zullen meer mensen je berichten liken of een reactie achterlaten dan wanneer je dit niet doet. Door hashtags te gebruiken op Instagram kunnen andere gebruikers je content ontdekken. Iedereen die op een hashtag klikt of ernaar zoekt, komt dan terecht op een feed met alle posts die deze ene hashtag noemen. Hierdoor krijg je door het juiste gebruik van hashtags likes op je posts.

Hashtags trending

Hoe hoog je in de feed met hashtags trending verschijnt, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste hangt het ervan af hoe vaak een tag wordt gebruik. Hoe minder de hashtag wordt gebruikt, des te groter is de kans dat je bovenaan in de feed wordt getoond. Daarnaast is ook de populariteit van de post belangrijk: hoeveel likes en comments heeft het? Tot slot is ook de ouderdom van de post en de sterkte van je doelgroep belangrijk.
Als je hoog in de feed verschijnt van trending hashtags, betekent dat je een goede post hebt en dat de kans groot is dat je wordt ontdekt door mensen die je nog niet volgen. Dat betekent dus ook dat goede hashtags likes opleveren door potentiële nieuwe volgers.

Welke hashtags gebruiken?

Dat hangt af van de sector waarin je werkt of waarover je posts gaan. Als je een reisinfluencer bent kan je populaire hashtags gebruiken, zoals #welltraveled en #whatsinmybag, maar dat gaat je vast niet veel extra likes opleveren omdat je moet concurreren met miljoenen andere posts. Maar welke hashtags gebruiken in dit geval? Ga op zoek naar meer specifieke hashtags die beter bij jouw content passen, zoals bijvoorbeeld je reisbestemming. Hiervoor kan je de zoekfunctie op Instagram gebruiken. Instagram geeft je dan een lijst met hashtags met hetzelfde zoekwoord of verwante tags die je kan gebruiken. Het social media platform toont je tegelijk ook hoe vaak de hashtag wordt gebruikt. Op die manier krijg je onmiddellijk een idee hoe populair je bericht zal zijn met die ene tag.

Welke hashtag ga jij zeker vermijden na het lezen van deze blog?

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu