Vakantie
Geen reacties

De leukste stedentrips 

Stedentrip plannen

New York, Sydney of Tokio? Deze metropolen zijn een ware magneet voor citytrippers. Voor de leukste stedentrips kun je echter ook prima in Europa blijven. In dynamische wereldsteden als Londen en Parijs vind je alles wat je reislustige hart begeert. Dit zijn zowel de leukste steden in de zomer als in de winter. Londen en Parijs zitten namelijk vol met bezienswaardigheden, uitgaansgelegenheden en winkelstraten. Heb je deze must-sees al eens bezocht? Ontdek dan nog meer boeiende steden van Europa.

Reis binnen enkele uren naar de mooiste steden van Europa

Voor een afwisselende citytrip hoef je niet altijd ver van huis. Een van de leukste stedentrips van Europa is bijvoorbeeld het Vlaamse Brugge dat op tweeënhalf uur rijden van Utrecht ligt. Deze waterrijke stad heeft een prachtig historisch centrum. Verder vind je er allerlei boeiende musea, zoals het Historium. Ook veel musea vind je in de Duitse studentenstad Münster. Vanuit Utrecht rijd je er met de auto in ruim twee uur naartoe. Bezoek in Münster bijvoorbeeld de hippe wijk Kreativkai. Naast trendy architectuur en de Kunsthallen vind je hier allerlei restaurants, cafés en clubs.

Maak de leukste stedentrips van Europa in ieder seizoen

Veel steden bieden je het hele jaar door een topverblijf, maar sommige zijn in een bepaald seizoen extra interessant. Een van de leukste steden in de zomer is de Spaanse kuststad Barcelona. Door de combinatie van mooie stranden, beroemde bezienswaardigheden en een gezellige binnenstad maak je van je citytrip eenvoudig een strandvakantie. Bij de leukste steden in de winter hoort zeker Salzburg. Deze Oostenrijkse stad is de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart en heeft sfeervolle smalle straatjes. Overigens heeft Salzburg nog een goede reden om bij de leukste steden in de winter te horen. De historische stad ligt namelijk midden in de Alpen. Dus behalve shoppen, sightseeing en uit eten gaan, sta je ook snel op de pistes.

Wanneer je op zoek bent naar de leukste citytrips van Europa, beperk je dan niet tot de grote hoofdsteden. De mooiste steden van Europa ontdek je namelijk op de meest verrassende plaatsen.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu